Pa de Pessic fàcil

con No hay comentarios

Pa de pessic fàcil per a pastisseria clàssica: Massini, Sant Marc i altres.

Una de les receptes més elaborades en un obrador de pastisseria és el pa de pessic genovès (coneguda com a «Genovesa»). És la fórmula bàsica per fer pastisseria tradicional: pastís Massini, Sant Marc, així com, amb algunes variacions, les Sares i d’altres. Es pot utilitzar tant en planxa (per exemple per fer Braç de Gitano o tàndems, com per coure en motlles.

Sant Marc fet amb planxes de pa de pessic, nata i gema cremada
Clàssic pastís Sant Marc

Aquesta recepta, en funció dels vostres gustos, es pot fer de formes diverses, amb proporcions lleugerament variables, però avui us portem una recepta ben fàcil per elaborar-la a casa sense complicació.

Ingredients

  • 3 ous de mida M (aproximadament 55g per ou)
  • 125g de sucre
  • 125g de farina
  • 1 Tsp (una culleradeta de 5ml) d’impulsor o «llevat Royal«
  • Opcional: es pot enriquir amb un o dos rovells d’ou o aromatitzar amb vainilla, llimona o altres.

Preparació

Abans de començar, recomanem tenir tots els ingredients a temperatura ambient. Per altra banda, hauríeu d’encamisar amb paper de forn el motlle o utilitzar un bon spray desmotllant per evitar que la genovesa s’enganxi al motlle. Nosaltres utilitzem sempre l’spray desmotllant Dübor, perquè un cop cuita, la genovesa es desmotlla pràcticament sola en girar el motlle.

Tamiseu la farina amb l’impulsor i deixeu tots els ingredients preparats abans de començar a elaborar la recepta. No oblideu encendre el forn abans de començar a elaborar per tal que en acabar estigui a la temperatura òptima.

Per fer el pa de pessic fàcil, seguiu aquestes senzilles instruccions:

  1. En una batedora de peu (si no en teniu, utilitzeu una de mà), bateu uns 5 o 6 minuts els ous amb el sucre a velocitat mitjana – alta (de l’1 al 10, posaríem al 8). Podeu afegir en aquest moment els aromes: llimona, vainilla…
  2. L’objectiu és aconseguir una mescla molt airejada i amb molt volum. Obtindreu millors resultats si escalfeu prèviament la mescla d’ous i sucre a uns 50 °C. Això es pot fer al bany maria o escalfant per fora del bol de la batedora amb l’aire calent d’un assecador de cabells o pistola d’aire.
  3. Reduïu la velocitat al 6, durant uns dos minuts, per estabilitzar les bombolles d’aire.
  4. Atureu la batedora i incorporeu en tres o quatre vegades la farina tamisada amb l’impulsor, amb l’ajuda d’una espàtula o varilles.
  5. Poseu als motlles i coeu.

Cocció

Courem el pa de pessic fàcil aproximadament durant uns 20 a 25 minuts (motlle baix de 20 cm de diàmetre o tortada) a uns 165 °C o 170 °C en forn elèctric d’aire. No obriu el forn mai abans! Per saber si està ben cuit, punxeu amb un escuradents al centre: si surt net, ja podeu treure la coca del forn.

Important! Al treure el motlle del forn, deixeu-lo caure des d’un pam d’alçada sobre la taula o marbre per tal de deixar escapar l’excés de vapor d’aigua retingut. Al cap de 2 o tres minuts, desmotlleu encara calent sobre una reixa i espereu que refredi.

Sares fetes amb pa de pessic
Amb aquest pa de pessic també podeu fer unes sares…

Esperem que aquests consells us ajuden amb la vostra pròxima recepta de pa de pessic fàcil! Si teniu dubtes, no dubteu de venir a veure’ns a la nostra pastisseria a Canet de Mar…

Fins aviat!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pa de Pessic Facil
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Comparteix

Deja un comentario