Recepta de Coca de Iogurt Fàcil

con No hay comentarios

Coca de Iogurt Fàcil: recepta infalible (o com fer una coca de iogurt per a «dummies»)

«No em surt mai la coca de iogurt de l’àvia»… Ho heu sentit mai?
Molts dels nostres clients de la pastisseria a Canet de Mar s’apropen a la botiga amb dubtes de com fer moltes de les elaboracions de pastisseria tradicional que, tot i ser les que tota la vida s’han fet a casa, sempre es poden millorar. Els errors que normalment es cometen són:

  • No disposar d’una recepta equilibrada.
  • Problemes amb la temperatura del forn.
  • Problemes en la elaboració i manipulació dels ingredients.

Ja veureu com aconseguireu sempre un resultat fabulós si seguiu fil per randa els nostres consells d’aquesta recepta de coca de iogurt fàcil:

Ingredients

  • 3 ous de tamany M (aproximadament 55g per ou)
  • 2 mides de iogurt (2 x 120 ml) de sucre
  • 3 mides de iogurt de farina fluixa (baixa en proteïnes <10%)
  • 16g llevat químic (equivalent a un sobre de tota la vida de Royal o marca similar)
  • 1 mida de iogurt d’oli d’oliva suau o girasol
  • 1 iogurt natural o de llimona (segons el gust final que volguem)
  • opcional: ratlladura de llimona, una culleradeta de una bona vainilla en pasta, ratlladura de taronja, llavors d’anís,…

Aquesta recepta està pensada per un motllo d’uns 20cm de diàmetre. A la nostra pastisseria a Canet de Mar preferim fer aquest tipus de coca de iogurt en motllos rodons ben alts, però podeu fer servir qualsevol altre format de la vostra preferència.

Preparació

Abans de començar, recomanem tenir tots els ingredients a temperatura ambient durant una hora mínim, ja que del contrari, a l’efectuar la mescla, la diferència de temperatura faria tallar l’emulsió de la coca de iogurt. Per altra banda, haurieu d’encamisar amb paper de forn el motllo o utilitzar un bon spray desmotllant per evitar que la coca de iogurt s’enganxi al motllo. Nosaltres utilitzem sempre l’spray desmotllant Dübor, doncs un cop freda la coca es desmotlla sola al girar el motllo.

Tamitzeu la farina amb l’impulsor i deixeu tots els ingredients preparats abans de començar a elaborar la recepta. No oblideu encendre el forn abans de començar a elaborar per tal que en acabar estigui a la temperatura òptima.

Per fer la coca de iogurt fàcil, seguiu aquestes senzilles instruccions:

  1. En una batedora de peu (si no en teniu, utilitzeu una de mà), bateu durant 3 o 4 minuts els ous amb el sucre a velocitat mitja – alta (del 1 al 10, posariem al 6). Podeu afegir en aquest moment els aromes: llimona, vainilla,… L’objectiu es aconseguir una mescla molt airejada i amb molt volum.
  2. Afegir llavors el iogurt a cullerades, mentre seguim batent a la mateixa velocitat.
  3. Baixarem la velocitat gairebé al mínim i anirem afegint la farina fluixa de poc en poc.
  4. Afegirem per últim l’oli en forma de rajolí mentre batem a velocitat mitja, de forma que aconseguim una mescla uniforme, sense grumolls i ben airejada.

Opcional: Podem deixar reposar si volem la preparació en fred en un bol tapat amb film de plàstic a pell durant unes hores per aconseguir que l’impulsor s’hidrati bé i actúi millor, aconseguint que pugi encara millor.

Cocció

Courem la coca aproximadament durant uns 40 o 45 minuts (motllo alt de 20cm de diámetre) a uns 165ºC o 170ºC en forn elèctric d’aire. Per motllos més amples i menys gruix els temps es reduiran. No obriu el forn mai abans dels 35 o 40 minuts inicials! Per saber si està ben cuita la nostra coca de iogurt fàcil, punxeu amb un escuradents llarg al centre: si surt net, ja podeu treure la coca del forn.

Deixeu reposar la coca en el motllo fins que es pugui manipular amb les mans sense que us cremeu i desmotlleu sobre una reixa.
Deixeu refredar totalment la coca de iogurt i torneu-la a la posició del dret. La podeu acabar amb una mica de sucre llustre o xocolata fosa per sobre…

Esperem que aquests consells us ajuden amb la vostra pròxima recepta de coca de iogurt fàcil! Si teniu dubtes, no dubteu de venir a veure’ns a la nostra pastisseria a Canet de Mar

Fins aviat!

Summary
recipe image
Recipe Name
Coca de Iogurt Fàcil
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Comparteix

Deja un comentario